Är det okej att skratta?


Skolan gör sig påmind. Minst sagt

Innan nästa vecka är slut ska minst detta göras. + skivor, leva ett liv och söka jobb. Efter nästa vecka är det lika mycket till... Kanske inte ser så mycket ut för världen, men jag lovar er, slutkörd b-rud coming through.

Extra stjärnglans?

Precis hemkommen från frisören. Fick höra att det kommer ta år innan mina toppar och mitt hår är genomfräscht... men jag skyller på plattången som i tre års tid slet på mitt hår! Inte var det jag som stog framför spegeln och plattade det i tre års tid... nejdå. Men jag har nu tagit steget mot att fräschare och längre hår! Vettig frisör som tog hutligt betalt. 620 för en klippning????? Hade räknat med runt 300... Herregud. Men, å andra sidan hade jag ju Robert Wells i stolen bredvid mig, kanske får extra stjärnglans i håret nu?

 


Vilka har inte en Iphone? Räck upp en hand!

Är en Iphone en inbjudan till samhället? Såg, i veckan, en reklam för en app, som man kunde köpa till sin Iphone. Som vilken reklam som helst... skulle kunnat vara för monopol, blöjor eller skor. Men nej, det var för en app. Snart kommer ordet mobiltelefon ersättas av Iphone, och skylten med en överkryssad, vanlig nokia, kommer ersättas av en överkryssad Iphone.
Seriöst. Varannan kotte springer runt med en Iphone. 3gs eller 4 spelar ingen roll, Iphone som Iphone för mig. Även om jag länge förbannat denna telefon, just för att den varit så hypad, börjar jag nu bli lite sugen. Har hört en hel del dåliga saker om denne telefon, men om man ska väga det mot allt bra, vinner den goda sidan helt klart. Jag har börjat inse att om några år kommer samhället vara anpassat till smartphones. Inte en liten Nokia E5 med tangentbord, som jag egentligen drömmer om. Det är ungefär som att gå tillbaka till mobiltelefon med antenn... Kanske är det smartaste köpet en Iphone om man nu ska kirra ny mobil? Det finns ju faktiskt en hel del fina skal...

Grisar är också vackra

I den här familjen är det mor min som är ute och ränner om kvällarna. Men jag har faktiskt väntat alldeles för länge nu. När bilder likt dessa produceras är jag antingen på lyset eller väldigt trött. Har ju faktiskt städat idag! Mor kommer när hon kommer.. det gör hon alltid.

Fattig?


Vi hade en präst på besök på religionen idag.
Och visst, även fast det var riktigt intressant, sa han någonting som jag blev så fruktansvärt irriterad på. Han hävdade att vi som inte har en tro, vi är fattiga när det gäller att hantera kriser. Gud finns inom oss och religion är ett språk för detta, men de som inte tror på gud har inget språk, är fattiga, när det kommer till att hantera kriser. Så basically, vad han menar är att när min hund dör ojar jag mig och känner att livet är pest, medan de kristna tänker att det är guds vilja och det finns en mening med det. Vem är det som inte kan hantera kriser när man hela tiden "skyller" på någon annan?

... but different

Pratade med en vän igår om att saknde det som aldrig kommer igen. Nojan över att fylla vuxen, eftersom man aldrig mer får vara tonåring, eller när man fyllde tonåring, och aldrig fick kalla sig barn igen.

Att våren är här är underbart på alla sätt och vis, men det förtydligar också att en ny era börjar. Allt som varit, har varit, och kommer aldrig komma igen. Allt som hänt det senaste året, har jag bara kvar som minnen. Det är väl klart att det är så... ja det är de. Men sörja det, kan jag göra i alla fall. Förra våren och sommaren, det har redan gått ett år. Nu är det nya äventyr som väntar. Nya ögon att upptäcka. Nya bänkar att sitta på, nya promenadståk att gå. Samma stad, men andra villkor.

talskrivarN

Jag har ikväll suttit i min säng och skrivit tal. Det är ingen skoluppgift, nej. Det är ett tal som jag ska hålla på vår studentskiva, två veckor från idag. Även fast jag endast skrivit den i ett svep, är jag grymt nöjd. Det känns riktigt bra, och det är skrivet från hjärtat, vilket är för mig det viktigaste. Nu ska jag bara fixa en fin färg på papper, klistra och klippa så att jag får superfina talar-kort. Har en idé som jag tror kommer bli super! Nu ska mitt rödflammiga ansikte sova. godnatt!

Jag vill

Jag vill ta studenten. Jag vill ha ljusa kvällar, ljumma nätter och barfota fötter som går i gräset med skorna i handen. Jag vill ha sand mellan tårna, salt i håret och sololja på benen. Jag vill dricka öl på en uteservering, äta lunch i en park och festa tills det är dags att gå hem i soluppgången. Jag vill se in i fina ögon, känna värme och glädje. Jag vill ha sommar.



Jag vill också sitta på en grekisk taverna, torka svetten ur pannan och svalka mig med ett glas vatten. Jag vill beställa in grekisk mat, samtidigt som skrattet bubblar upp. Jag vill besöka snabbköpet, handla inför kvällen, och veta att denna kommer bli exakt lika grym som kvällen innan, och kvällarna innan det. Jag vill känna rytmen i kroppen, basen i golvet och händer som fattar varandra. Jag vill le till mina närmaste, ett leende som betyder "vilken bra kväll, nu kör vi". Jag vill prata med okända turister, som är där för samma anledning som jag. Jag vill knyta kontakter och band, om än bara för en kväll. Jag vill känna ruset, glädjen och värmen som hela tiden gör sig påmind. Jag vill återuppleva resan som hittils varit den bästa i mitt liv.

Godmorgon torsdag!

Tog en liten sovmorgon då jag känner mig krasslig igen, och vill vara på topp till slutredovisningen för projektet ikväll. Men sitter och drömmer om London, återigen. Åh vad jag vill dit. Nu nu nu! Nästan så att jag funderar på att dra med mig pappa, bara för att få åka. Visst, jag älskar min pappa och han skulle kissa på sig av lycka om jag frågade honom... men vet inte om London är världens bästa plats att åka på one on one resa med ens pappa. Vi kan gå varandra på nerverna rejält, och ha ett uteliv som lockar runt knuten är inte så kul när man reser med far sin. Men. Kanske ska droppa idén iallafall.. tåls att tänka på. Men nu ska jag strax börja fixa mig. Skola tio över elva!

Sommar?

Denna onsdagskväll bara sprudlar jag av inspiration. Dessutom har jag äntligen upptäckt vad min stil är. Har velat i ett par år, vilket resulterat i en gäng osammanhängande kläder i min garderob, och många som jag idag inte vill bära. Dessutom lägger jag mestadels av mina pengar på mat haha! Skulle kunna köpt så mycket nytt i februari och mars, men äter som en häst, och gärna ute! Eller inte så mycket ute... vad lägger jag mina pengar på egentligen? Sjukt. Får ta tag i det där. Här under är iallafall mina favoritkjolar från Topshop. I sommar kommer jag bo i fina kjolar och långklänningar. Jag är, och har alltid varit, en klänning - och kjoltjej.

mittenkjolen är min absoluta favorit. hur fin?


Design Josef Frank

Två ord. Svenskt Tenn. Sjukt sjukt och åter sjukt fina mönster och tyger. Jag blir kär i allt! Väskan ovan står högst upp på min önskelista till studenten, sedan kommer en egen lägenhet där jag kan inreda med alla skönheter till kuddar, lampskärmar, bodstabletter och mattor. Ta en ordentlig titt, detta är inredning!

Cravings från topshop

Topshop har fått in så sjukt fina saker på sistone. Blir helt sjuk bara av att titta på hemsidan. Här är några favoriter:

Lösögonfransar deluxe

Om sisådär tre veckor ska jag på en skiva med temat "jätte". Och eftersom jag är ganska trött på att tänka ut utklädnader osv, kör jag på det enkla spåret. "jättelånga/flippade/stora ögonfransar. Bilden ovan är en inspiration, och fransarna nedan är de jag funderar på. Vad säger ni? Tror det kan bli ganska coolt!

bekymmer

Jag brukar bestämma mina outfits kvällen innan.. inte för att jag bär speciella kläder, men det gör att jag tjänar en kvart på morgonen. Men nu har jag problem. Mina potentiella byxor är smutsiga, och jag orkar absolut inte springa ner till tvättstugan nu. hmmmmm i-landsproblem eller vad?

Fina skor

Är inte dessa helt totalt underbara? De beiga skulle jag gärna bära på studenten, men min plan har sedan länge varit att ha kornblå eller orangea skor. Eftersom klänningen är vit, sticker det ut lite! Men dessa ovan drömmer jag om! Från Topshop

lite sådärja

Måndag och nu ska jag kolla på älskade stylisterna. Varmt ute är det också! Wunderbra

Lärdom

Det finns inget värre än att vara besviken. Speciellt när det är någonting man faktiskt trodde på. Det finns inget värre än att känna sig dum.

vad är mitt problem?

Det är svårt att känna att man inte räcker till. Att man inte duger som man är, tio kilo upp eller ner, håret lockigt eller rakt, rent eller smutsigt. Att ingen skulle sakna en om man plötsligt inte fanns kvar. Att ingen skulle bemöda sig att resa fem timmar norrut om man åkt akut till Sveriges bästa mottagning för den sjukdom som sakta men säkert smugit sig på. Det är svårt att känna sig hopplös. oälskad. osynlig.

Jag vet hur det känns att ligga i sängen, vakna på morgonen och veta att världen är exakt densamma, oavsett om jag stiger upp eller inte. Jag vet hur det känns att kolla sig själv i spegeln, göra allt för att förbättra det där sorgliga håret och finnarna som tycks visa sig så fort huvudet känns tungt. Jag vet hur det känns att sitta i soffan, veta att allt annat är viktigare, men för en själv är ingenting viktigt. Inte just då.
Jag vet hur det känns att tvivla på det enda som alltid varit säkert. På den saken som alltid varit livremmen som dragit upp ett trasigt sinne. När inte ens den känns säker, då finns det ingenting som räddar. Ingenting som kan ta emot, klappa en på axeln och säga "det löser sig". Då är man själv. Och vill man höra de tre orden, får man säga dem själv. Men om man inte kan säga "det löser sig". Vad räddar en då?

Diary / 20 mars

Vid närmare eftertanke vill jag nog inte gå ut idag. Dels, hinner jag knappt gå på toa, så mycket plugg som jag har, sedan är det en sk. "dålig dag". Håret är kaos och mer slitet än någonsin, kroppen och ansiktet är uppsvällt av för mycket onyttigheter och jeansen känns tightare än normalt. Det är dagar som denna min kropp säger till mig; "för guds skull är nyttigt, rör på dig och klipp håret!" Så ska nog lyda. Från och med nu ska jag bara äta nyttigt, frukost varje dag och gå till och från skolan, samt boka klipptid hos frisören. Till och med skinnjackan sitter fel idag. Hur den nu kan göra det.. jo juste. ville kunna ha en extra tröja under, utan att tänka på att jag aldrig har en extra tröja under... smart där veronica, smart. sexhundrasvenskakronor på en jacka som är för stor. det förklarar var alla pengar försvinner, på saker som är helt jävla fel. Jag älskar mig själv i sådana här lägen. Någon som vill köpa en skinnjacka i storlek XL? visserligen tycker jag den är liten i storleken, men jag är väl inte big mama heller? XL.. inte ens min mamma bär XL. Suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuck. Nu ska jag luta mig mot min dubbelhaka och deppa eller någonting. Eller juste, jag måste ju plugga. Trevlig fucking lördag.

Godmorgon söndag!

Godmorgon. Strålande sol idag. Nu blir det filosofi, sen tror jag bestämt att linserna åker i, solglasögonen på och så ska jag ta mig en liten promenad!

Efterlängtad dusch

Nu har jag pluggat klart för dagen. Dusch står närmast på schemat, sedan ska jag plocka undan i rummet. Efter det längtar jag efter soffhäng innan jag ska sova. Imorgon blir det dock en ytterligare pluggdag. På agendan då står Filosofi, Psykologi och finslipning på historian (som tagit mestadels av tiden idag). Ska även hinna med en runda på stan för att fixa lite småsaker! Upp tidigt med andra ord. Ney nu ska jag dra mig från datorn. Den har stått på exakt hela dagen... kan inte vara bra för någonting. gnight!

Besöka Londons gator

Jag vill åka en weekend till London i vår. En weekend bestående av en partykväll och en chillkväll med sen middag och några glas vin, följt av promenad längs Themsen. Dagar fyllda med shopping på primark (hej billiga underkläder) och stros på portobello road. En frukost på en filt i Hyde Park skulle också sitta fint. Åka fredag eftermiddag, åka hem söndag eftermiddag. Det är min dröm just nu. Jag vill uppleva London igen. Jag vill gå på gatorna, hälsa på människorna, och känna in staden. Den stad jag förhoppningsvis ska flytta till senare. Åh. Jag drömmer om en vän som vill göra allt detta med mig. Men drömmer får skrida vidare.. för hittils har jag inte hittat någon bra kandidat. Men jag vill. Jag vill verkligen!

Från Napoleon till Mubarak

Har kört historia i ungefär två och en halv timme. Skrivit ca 7 a4 för hand, som jag nu ska överföra i ett worddokument. Inte trodde jag att Egyptens politiska historia kunde vara så intressant. Shit, det är ju kul att plugga... eller ja, intressant. Älskar känslan av att jag gjort någonting, åstadkommit något. Och det har jag snart. Men ska nog ta en paus nu och hålla mami sällskap medan hon städar garderoben. Sedan fortsätta med historian. Det börjar med Napoleon!


Diary / 19 mars

Godmorgon världen. Solen fullkomligt gassar ute med klarblå himmel. En promenad nu vore inte helt fel! Men jag måste stanna inne och plugga. Och jag måste verkligen göra det också. Stora grejer till nästa vecka. Ikväll blir det kanske utgång. Vi får se. Trycker för övrigt i mig BRAGOkex... jag som skulle vara nyttig. Inatt åt jag choklad och mackor när jag kom hem. Att jag alltid ska äta när jag kommer hem på helgen? Dålig vana! Ut och njut av vädret! Själv blir det historia nu... later peeps

Ändrade planer

Jag ska inte alls flytta till studenthem i London och plugga. Visst, det skulle vara riktigt sjukt underbart, men jag sitter dagligen inte kollar in lägenheter att hyra i London... och blir mer och mer sugen på att sticka ner och jobba. Bra mycket mer utvecklande. Om man är två på en lägenhet med två sovrum, kan man komma undan med 1500 i månaden ungefär i ett område likanade brommaplan, åkeshov m.m, alltså riktigt okej! Åh. Jag vill ner nu. Kanske ska åka redan i höst? Vem är på?

Diary / 16 mars


Idag känns det som torsdag. Fast det är onsdag. Jobbigt sådant där. Hur som helst har jag spenderat min dag i skolan och på jobbet. Har saknat att jobba, men vill hitta ett mer stimulerande jobb.. känns väldigt enformigt för tillfället. Annars då? Imorgon är det torsdag, och då måste jag verkligen ta tag i allt skolarbete som ligger på hög. Men det är imorgon. Idag är idag. Och Idag fick jag en underbar uppenbarelse som jag bara väntat och väntat på att få. Karaktär på skivan. Fortfarande taggad på modern, kvinnlig version av Phantom of the opera, men uppenbarelsen är lite roligare. Får se om jag skriver ut det här i min lilla bloggis, annars dyker det upp bilder om cirkus en månad! Men bara jag får tag på rätt attribut kan min idé nog bli smashing. Har ju förutsättningarna om man säger så! Klockan är kvart över elva och jag ska upp tidigt imorgon. Så ska sussa nu.

Modern kvinnlig version


Den 8 april går vår studentskiva av stapeln.
Jag är helt sjukt galet taggad! Enda problemet är bara att jag ännu inte vet vad jag ska klä ut mig till. Temat är karaktärer. Filmer, böcker, spel, reklam you name it. Ganska lätt kan tyckas, men ack så fel. Har haft riktigt problem med vad jag ska klä ut mig till. Idéerna har flödat med allt från Audrey Hepburn och Marilyn Monroe till Byggare Bob och Doktor Kosmos. Till och med Doktor Mugg har dykt upp. Men. Inte ens så dåliga förslag kan få mig ut spel. Någonting bra ska jag allt komma på. För tillfället funderar jag på en kvinnlig version av Phantom Of The Opera. Fixar en sådan mask, lockar håret och någon vit klänning liknande den skjortan han har på bilden. Eventuellt en liknande blus och skinnshorts (eller någonting i den stilen). Helt way out... men herregud. Saknar man inspiration så gör man!

En trygghet

Jag tycker om min lilla bloggis. Den är fin, här skriver jag saker som överumplar mitt sinne. När jag känner mig förvirrad kikar jag in här och skriver. Det är fint. Bilden är från hösten årskurs nio. Vilken liten skit man var!

Sommarmusik

Jag har två sommarlistor. Vol. 2 för de låtar där mitt hjärta hoppar över ett hjärtslag av alla minnen som väller upp, samt en Vol. 1 där alla låtar som någonsin kopplats till sommaren finns. Dessa får mig att överleva jobbiga dagar, kvällar och regnväder. Mestadels gamla låtar, som man minns och älskar. I en salig blandning med allt från Melissa Horn till Elvis Presley och Sam Cooke. Det finns även en vol. 3. En så kallad V.I.P lista. Här har endast några få låtar rum. De låtar jag kopplar ihop med ren lycka. Dessa låtar tröttnar jag aldrig på, och dessa har en speciell plats i mitt hjärta.

För att komma till Vol. 2 klicka på bilden. Vol. 1 finner ni här.

No need for celebration

Det går inte ens att räkna upp allt som gick fel idag. Inte heller vill jag det. ÅngHEST (inte ångest... utan ångHEST till och med) på den. Men besviken är jag iallafall på mig själv. Riktigt besviken. Jag vet att jag skulle klara av jobbet. Om än med lite hjälp i början. Men det behöver ju alla. Nej. Nu väntar jag bara på att de ringer och säger du nådde inte ända fram. Om, poängtera OM, jag går vidare, ska jag fan kyssa gatan. Varför vet jag inte, men det var de äckligaste jag kom på. Hoppas jag slipper det! Bara för att det sket sig ska jag nu söka två jobb sen plugga hela kvällen lång. Om jag inte lyckas på anställningsintervjuer, kan jag ju försöka lyckas i skolan iallafall. Eller något.

En glad Veronica

Denna bild hittade jag idag. Min sextonde födelsedag. Tjejerna och jag bjöd vår nya klass på fest. För att fira mig. Men jag tror ingen förstod det. Utom vi som kom med idén. Men det gjorde ingenting. Jag hade en grym kväll ändå, kommer jag ihåg. Det var även denna kväll jag började prata med mina idag bästa vänner. Jag älskar faktiskt den här bilden. Det ser inte ut som mig, vilket är lite fascinerande. Sedan ser jag så problemlöst glad ut, ett äkta leende.

Under skinnet

Jag pratar alltid för mig själv. Det går inte en dag utan att jag säger saker som "jaha, vad gör vi nu då?" eller "såååja". Till och med på morgonen när jag vaknar och ska kliva upp ur sängen kan jag utbrista "gud vad kallt det var" eller "åh jag orkar inte". Vanliga människor tänker detta, men jag säger det. Som om jag pratar med den som ligger bredvid mig i sängen, eller sitter i soffan medan jag sitter i fåtöljen. Problemet är bara att jag är ensam. Men ändå pratar jag som om jag inte var det. Kanske är det min ofödde tvilling som någonstans finns med mig? För jag tror ändå att alla som i gruden är tvillingar, förblir det. Oavsett om denne föds eller lever. Krångligt att förklara min tankegång, men ibland slår det mig. Kanske pratar jag med min tvilling, bara för att jag i grunden ändå är född till att ha ett syskon, som fyller år på samma dag som jag.

Jag funderar ofta på hur det varit med ett till barn i familjen. Min barndom hade säkerligen varit helt annorlunda, jag hade antagligen bott på ett helt annat ställe och min personlighet skulle avvika kraftigt mot vad som är nu. Men hur mycket egentligen? Skulle detta syskon vara en tjej eller en kille? Blond eller brunett? Lång eller kort? Hur skulle det se ut, med en person, lik mig, fast motsatt kön? Jag kan inte tänka mig det. Än mindre av samma kön.  Folk med syskon är vana vid att vara lika varandra. Jag har aldrig varit lik någon. Jag har aldrig bråkat om tv-kontrollen eller datortimmarna på vardagskvällarna. Och jag saknar det. Det var menat för oss att vara två. Tvillingar. Jag är och kommer alltid vara tvilling, inte ensam, utan tillsammans med någon som antagligen varit en kille. Som isåfall hetat Mikael. Veronica och Mikael. Micke. Vero och Micke. Dålig kombo. Bra att jag ploppade ut ensam. Bara Veronica klingar bättre.

från juni 2008

...Som en fortsättning på förra inlägget. Det är kul att hitta gamla bilder som tar fram minnen man glömt bort. Som balen i årsurs nio. Samtidigt som jag hade en väldigt bra kväll, minns jag känslan och glädjen över att lämna högstadiet bakom mig. Få komma in till stan, börja på ny kula och möta personer som, förhoppningsvis, var som jag. Jag minns lyckan av att gå ut på skolavslutningen, veta att detta är sista gången jag går i dessa lokaler. Leendet på bilden är äkta. Absolut. Men kanske av andra anledningar än man först skulle tro. Lite samma sak är det nu. 9 juni tar jag mitt första steg ut i världen. Jag avslutar en era i mitt liv, som jag aldrig kommer få göra om. Samma känslor nu, som då. Vad kunde jag gjort annorlunda? Hur kunde det blivit? Men skillnaden idag är att jag ändå är nöjd med hur allt blev. Jag är nöjd med var jag hamnade och vilka jag träffat. Jag är nöjd med hur jag växt som människa och blivit, till skillnad mot vad 15-åriga Veronica på bilden var. Hon var inte alls nöjd med hur hon blivit. Hon var inte alls nöjd med hur vardagen såg ut. Samma procedur. Avsluta någonting välbekant och kasta sig ut i någonting obekant. Skillnaden nu är att jag, lämnar med ett leende på läpparna, som talar om en bra tid. Som berättar om en tid jag kan minnas. En tid jag förut drömde om, som sedan blev verklighet.

Gamla minnen

Kom över massa gamla bilder från förra datorn. Minnen, minnen och minnen. Vissa roligare än andra. Men överlag kul att se! Här är ett smakprov på vad jag suttit och garvat åt senaste timmen.
svårt att säga tidpunkt på dessa bilder. Tredje är iallafall dagen jag fyllde 14. Minns att jag tyckte bilden blev jättebra. Samma sak med sista bilden. Skickade den till mamma och skrev, "söt dotter du har va?" Garvar läppen av mig när jag tänker på det. Men... jag var ung!

Från Zara

Jag har snöat in på vida jeans. Jag lovade mig själv att aldrig ha vida jeans igen, inte ens raka. Stuprör livet ut, ungefär. Men det här med mode är allt konstigt. Nu har jag börjat gilla tanken med vida jeans mer och mer. Inte supervida som många har - lite stolthet har jag kvar, men lite vida. Jeansen ovan drömmer jag om just nu. Inte så där supervida, men en bra början. Konstigt att 90-talet börjar komma tillbaka... trenden med klumpiga skor till exempel. Vem minns inte platåskorna man hade i lågstadiet?? Jag hade lila-glittriga. Fancy!

dresses

Jag har inte shoppat klänningar på evigheter så idag har jag fyllt kvoten lite! En svart klänning som man alltid har nytta av, och min första långklänning! Den är mycket finare i verkligheten. Tänker mig med en skinnjacka eller mockajacka och converse. Gärna en latte i handen, sol och en fin vän vid sidan av! Från H&M och Åhlens/Frk

Is this the one?

Jag kan ha hittat min studentklänning! Den är inte dyr. Den är inte ovanlig och jag kommer kunna ha den hela sommaren istället för att använda den en gång och sedan låta den hänga i garderoben som ett minne. Spets, form och alldeles underbar! Ska fnula lite... men denna är absolut ett bra komplement! Från H&M.

Halv tre mot lördag

Nu vill jag bara gråta. Det är hemskt att inse. Men ska sova. Skönt ska jag sova. Godnatt!

Plötsligt är man i gråzonen

Jag har sådan lust att strunta i allt. Bara lägga ner. Men den viljan jag kände i augusti att satsa, finns ändå där. Trots att jag gjort allt annat än det fram tills nu. Nästa vecka jag jag boka möte med varenda lärare, de ska tala om för mig var jag ligger och hur jag ska göra för att nå mitt mål. Jag ska ha prickfri närvaro och komma i tid varje morgon. Jag ska stå där, den 9 juni, och känna att jag iallafall kämpade mot slutet. Att jag inte gav upp. För jag hatar att ge upp. När jag vet att jag kan. Och jag vill. Jag vill egentligen nå mina mål hela tiden. Jag vet ju hur det känns att vara nöjd. Stolt. Men ändå har jag försummat det som är min nyckel till utbildning. Det som är min väg till framgång. Jag sumpade gymnasiet. Så kommer jag tänka. Jag slappade och fick medelbetyg. Jag hade kunnat få högsta betyg i allt. Om jag bara velat. Och orkat. Jag är så sjukt besviken på mig själv. Får magont bara jag tänker och läser detta nu. Får ångest då jag tänker på allt jag kunnat göra bättre. Jag ska bättra mig. Trots en tuff vår med skivor och kommande student, ska jag ta tag i mig själv. Jag gillar trots allt när det är press. Jag gillar trots allt när allt sker samtidigt. Jag gillar trots allt när jag får känna min vuxen. Men är jag redo att känna mig vuxen?

Veronica * s08a

Jag går som på nålar. Inte bara för att jag väntar svar från MPGames. Utan även för att jag tar studenten om 90 dagar, och det är tills dess ett helt läsårs pluggmaterial kvar. Sedan gör nålarna lite extra ont när jag provar studentmössan ytterligare här hemma, och inser att den verkligen är för liten. Antingen trycker jag fast den på huvudet så att jag ser ut som ett uppblåst plommon, eller så låter jag den sitta så som storleken tillåter och får hela dagen hålla handen på huvudet så att den inte ska glida av mitt bland all champagne, vinglande i korridorerna och glada tjut. Attans att jag tappade bort de band man fick med.. antagligen för att spänna fast den under hakan. Där har vi lösningen! Får leta reda på ett sådant imorgon..

Att övervinna rädslor

Intervjun gick bra! Hade kunnat gjort saker bättre, men att jag ens klarade det jag klarade är helt otroligt för att vara mig. Så jag är supernöjd! Om jag inte går vidare till personlig intervju är jag iallafall en erfarenhet rikare och då är det bara att satsa på något annat jobb! Ska isåfall svänga förbi grönan och se om någon av de som var med idag jobbar. Superhärligt gäng människor! Förstår varför just de blev kallade... trivdes i sällskapet... och det gjorde såklart också att jag vågade! Så en stolt tjej som skriver just nu! Dessutom håller hon på att laga mat. Åt knappt någon lunch, så lite mat skulle sitta riktigt fint i magen nu. Parmainlindad kycklingfilé med bulgur. Mmm!

Diary / 9 mars

Lyckades aldrig somna inatt utan höll mig sysselsatt med diverse saker. Kollade bland annat upp JMK in på grunden, och kom fram till att upplägget angående kurser är väldigt konstigt och att jag vill ha en mer sammahållen utbildning. Så jaha, var ska jag plugga nu då? Somnade sedan med vetskapen om endast två timmars sömn och planerna på en stor frukost med mycket kaffe. Hur det blev? Klockan ringde inte och jag sitter här med fyra timmars sömn... ingen matlust och kaffet smakar inte som det brukar. Godmorgon.

Idag då. Först ska jag försöka ta mig till skolan inom rimlig framtid, där vill jag ha lunch för vid tolv kommer far min och hämtar upp mig. Han ska skjutsa mig till Gröna Lund, eftersom jag inte är hundra på hur jag tar mig dit, plus att han blir så förbaskat glad när han får hjlälpa till. Så varför inte slå två flugor i en smäll. Slippa sl och göra en far glad. Nervös som satan är jag... men det ska nog gå bra. Hoppas jag.


detta beskriver mig ganska bra just nu. Men solen skiner iallafall!


Ett år emellan

Mars 2010. Ett år sedan. Det hände mycket i mars jag vill minnas. Vissa minnen finns bevarade i foton, ögonblick som fastnat. Andra lever vidare inuti. Men alla finns där. Jag var en helt annan Veronica. En Veronica som desperat sökte efter vem hon var, en Veronica som var osäker och helt plötsligt upptäckte livets problem. Veronica idag? Hon är mer säker på vem hon är, inte fullt ut, det kan man nog aldrig vara, men den grad av osäkerhet som fanns förut hör till det förflutna. De problem som plötsligt kom till hennes kännedom har följt med henne och gjort 2010 till de revolutionerande år som det faktiskt var. Imorgon vaknar jag med vetskapen om att jag inte är kvar i det som var förut, att utvecklingen av arten Veronica anna elisabeth har gått framåt med positiv utång och att denna fortsätter att utvecklas. Än är inte hopper över. Det har bara börjat!

Den ständiga jakten

Sitter och peppar mig själv eftersom jag ska på gruppintervju hos MPGames imorgon. MPGames är de som har hand om alla dessa choklad, godsedjur och lottstånd på stockholmarnas tivoli, Gröna Lund. Detta gör jag genom att söka lediga tjänster som själva Gröna Lund annonserar ut. Ett smart drag? Jag vet inte. Men att jag vill ha ett roligt och givande jobb i sommar vet jag iallafall. Imorgon klockan ett ska jag befinna mig ute på Djurgården för rollspel och samtal.

Rollspel. Känns skrämmande. Kommer vi få leka barn gentemot våra medtävlande som ska agera lottstånd, eller ska vi hoppa runt som speedade duracellkaniner och visa hur mycket vi kan säga på en minut? Det återstår att se. Men samtidigt som jag är otroligt taggad, är jag samtidigt rädd. Jag har aldrig gjort någonting sådant här förut. Och det är inte likt mig att verkligen gå in för någonting sådant här. Men kanske är det dags? Dags att verkligen ta tag i den vuxnare delen av Veronica Anna Elisabeth och ge sig in i leken av arbetsintervjuer, nekanden och blickar som säger, du är inte vad vi söker. Men leken borde ju någongång ta slut och allvaret ta vid? Jag hoppas bara allvaret tar vid när jag är redo. Annars kraschar jag.

Helomvändning

Kanske är jag alldeles för bekväm. Kanske är jag rädd att jag ska misslyckas? Eller så älskar jag Stockholm. Oavsett så har jag, efter ett par timmars surfande, kommit fram till att jag stannar i Stockholm. Jag ska skaffa mig ett jobb, lägenhet och utbildning på JMK. Sedan ska jag bo och verka i Sveriges vackraste stad. Visst. Min dröm och London kommer alltid finnas, likaså att studera och leva studentliv i Lund. Men just nu känner jag för att skaffa mig ett eget liv i Stockholm. Bara för att man flyttar på sig från stad till stad betyder inte det att tillvaron blir bättre.

En dag minsann

Tanken var att plugga. Men tanken fungerar inte alltid. Jag slukas upp av mina drömmar, mina fantasier om ett liv efter gymnasiet. Ett liv där jag lever med det jag vill, när jag vill. Ibland tar min fantasi över, ibland vill jag mer än jag kan åstakomma. Ibland släpper jag allt runt omkring, bara för att få drömma, tro, hoppas. En dag ska jag leva nära mina intressen. En dag ska jag se tillbaka och säga "du klarade det".

Det skriva ordet

Jag säger det igen. Något som kan göra mig förundrad i timmar och vilja ha mer, är det skriva ordet. När någon frågar mig vad jag planerar att syssla med i framtiden svarar jag direkt journalistik. Men det finns så mycket mer. Kommunikation. Hur man kan påverka genom ord och bild är någonting som fascinerar mig. Det skrivna ordet. Jag älskar klangen och innebörden. Min dröm? Att få jobba med kommunikation gällande just... ja precis... det skrivna ordet. Och för er som inte riktigt förstår mitt, inte helt lätta språk, är min dröm att få jobba på en tidningsredaktion och nå ut till de som är villiga att ta in mitt mästerverk. Att få kombinera andra intresseområden är såklart ett plus, men dagstidning skulle, även det, vara helt underbart. En lokaltidning som fokuserar på den målgrupp i området känns som en bra början. Få skriva och jobba med ens egna kvarter, för människorna runt knuten. Allra helst vill jag jobba med detta i sommar. Göra research, skriva reportage, artiklar, intervjuva, layouta, redigera. Jag vill göra allt. Jag vill vara en tillgång på en redaktion som uppskattar mitt arbete. Men. Det är svårt att få in en fot. Utan kontakter och utbildning. Just därför lockar JMK mer än någonsin just nu. Att snabbt skaffa en utbildning och kanske, kanske, få andas mitt intresse dag ut och dag in. Jag skriver gärna för läsande ögon, intresserade ögon och snabba hjärnor. Men att skriva för ingenting, att skriva och skriva, men aldrig bli läst. Nej det känns meningslöst. Som nu. Jag drömmer ofta om att ha en stor blogg. Inte för att jag ska kunna visa upp vad jag bär eller äter till frukost, utan för att visa upp mig. Visa världen vad jag brinner för och hur vackra ord kan vara om de binds ihop rätt. Jag fortsätter drömma, för tyvärr är mediakretsen otroligt hårt dragen just nu, och det är omöjligt att synas utan stödhjul.

Frukost mitt på dagen

Såhär såg det ut för ungefär 60 minuter sen. Nu är min yougurt med hallon uppäten, min fullkornsmacka likaså och mitt kaffe är uppdrucket. Vi i vasastan, Mitt i vasastan och SvD är lästa från pärm till pärm och jag ska nu ta mig an Chic. I kylen väntar ingredienser till en nyttig middag samt en semla! Trots sjukdom mår jag bra just nu. Underbart väder ute också. Härligt att gå på snöfria gator med solen i ansiktet. Lars Winnerbäck spelas i bakgrunden med ord som ter sig som minnen på min näthinna. Men minnen som idag inte alls gör ont.

Diary/8 mars

Det var inte igår! Designen är omgjord (igen) och snart är det vår! Idag är dock sängen min bästa vän då jag åkt på en förkylning... inte kul, men man måste vara sjuk för att bli frisk! Tänk om man aldrig var sjuk... då kan man inte känna lyckan när man äntligen blir frisk. Logik? Haha! Anyway.Ska dock ut snart, tänkte köpa hem semlor, såklart (fettisdagen), och kika efter ett par nya converse. Det tillhör ju våren! Ska försöka få denna blogg i rullning igen. puss!

RSS 2.0